Köszönő levél a nagysikerű színházi turné szervezőitől

Kedves Szenthe Anna,                                                                                                         Calgary 11.22.2022

A Szegedi Pinceszínház 2022 november 02 és 13 között egy nyugat kanadai turné keretében nagy sikerrel mutatta be Savanya István,  A felbontatlan levél című színdarabját.

Az előadás-sorozat nem jöhetett volna létre a Kanadai Magyar Kulturális Tanács támogatása nélkül. Külön köszönetet mondunk Szenthe Anna Elnök Asszonynak,  aki az egyéb színes magyar kulturális programok szervezésén  túl fontosnak tartotta az igényes kortárs hazai színház bemutatását is Nyugat Kanada magyarságának.

Köszönetünket fejezzük ki a Szegedi Pinceszínház vezetőségének, Kancsár Orsolyának és művészeinek, Varga Bálint rendezőnek, Büky Beáta és Nagyhegyesi Zoltán színművészeknek, valamint Sötét Kristóf technikai asszisztensnek a maradandó élményt nyújtó előadásokért.

A kiváló színészi alakítások és ötletes rendezés eredményeképpen a darab üzenete megérintette és elgondolkodtatta a nézőket.  Az egyik látogató így foglalta össze színházi élményét: “Életem nyolcvan évét játszottátok el ötven percben.”

Öt nyugat-kanadai magyar közösségben tekinthették meg a bemutatót az érdeklődők.  Ezúton is nagyon köszönjük a lelkes szervezőmunkát Edmontonban Toldy Évának és Polgár Angélának, Vancouverben Csíszár Gergelynek, Szamosközi Tündének és Barna Laurának, Nanaimoban Gulyás Gabriellának és Gáspár Rolandnak, Kelownán Nagy Istvánnak, Újvárosi Judithnak és Dr. Dombi Pálnak valamint Calgaryben Szabó Lászlónak és Szabó Andreának.

Hálásak vagyunk a turnét segítő összes önkéntes munkájáért, a szállásadóink, Krausz Ottó és Edith, Horváth Lajos és Marika, valamint Gulyás Gabi és kedves férje szíves vendéglátásáért.

Szeretnénk megköszönni a kedves közönségnek a megtisztelő figyelmet, a lelkes fogadtatást, az előadások utáni emlékezetes beszélgetéseket és a művészek  munkáját  honoráló adományokat.

Reméljük, hogy a jövőben is részesei lehetünk hasonló, színvonalas  színházi programoknak.

Üdvözlettel :

Savanya Eszter                                                             Savanya István

Elnök, HAHFA  Tour Manager                                   Színpadi szerző