Torontói Kanadai Magyar Amatőr Színházi Fesztivál – KAMASZ III.

A Kanadai Magyar Kulturális Tanács kezdeményezésére négy évvel ezelõtt, 2018-ban rendezte meg először a Kanadai Magyar Amatör Színházak Fesztiválját, vagy közismert nevén a KAMASZ-t,  a Vancouverben  több mint harminc éve múködő Vancoiveri Magyar Színház (VanMa).  A  következõ évben az Edmontoni Északi Fény társulat volt a szervezõ. A pandémia alatt sajnos csak virtuális  fesztivált  tartottunk ismét az edmontoni színjátszó társulat szervezésében, KAMASZKA 2.5 néven.

A nyugati szervezések után 2022-ben először keleten, a torontói Magyar Házban talált otthont a fesztivál, ahol május 27-28-án  a helyi Hangyaboly Társulat lesz a a KAMASZ III. fesztivál főszervezője.

A színes , változatos programban nevesebb művészek is részt vesznek, mint Udvaros Dorottya (Budapest)  Kossuth-díjas, Tarján Györgyi (Los Angeles) és Szabados Mihály (Toronto) színművészek, akik  előadásukkal és a szakmai műhelyek vezetésével gazdagítják a fesztivált és tapasztalataik továbbadásával növelik  a kanadai magyar amatör színtársulatok  színvonalát.

A KAMASZ III. programja:

Péntek 18:00 -21:00
Szabados Mihály – C. Mint Cyrano
Vancouveri Magyar Színház-  Mrozek: Nyílt Tengeren
Calgary – Lassu Árpád – Álomvilág

Szombat 15:00 – 19:30
Torontói Hangyaboly Társulat –  Örkény István: Tóték
Edmontoni Északi Fény Társulat –  Rejtő Jenő:  Vesztegzár a Grand Hotelben
Udvaros Dorottya –  Ady- Pilinszky:  Csend, törékeny, üres

20:00 – tól Gála Vacsora

Jegyek Kis Csillánál rendelhetők a 416-786-5282 számon vagy emailen kis.csalad@hotmail.com

A KMKT nem csak ötletgazdája, de a mai napig is büszke támogatója a fesztiválnak!