Gratulálunk az esszéíró pályázat nyerteseinek!

A Kultúra Napja alkalmából hírdetett Magyar Vagyok Kanadában című esszéíró pályázatunk lezárult. A magyarországi szakmai zsűri szavazatai alapján a következő beküldött művek értek el helyezést.

Első helyezett:  Ollé Attila (Kelowna)

Második helyezett: Parti Margit (Edmonton)

Harmadik helyezett: Bauer Izabella (Hamilton)

Szívből gratulálunk minden versenyzőnek és a helyezetteknek.  A díjakat postán küldjük el.

“Az esszé a gondolat szabad folyása”, -mondják az angolok. Így kezdi kiértékelését Pozsgai Zsolt drámaíró, rendező,  a zsűri elnöke, majd így folytatja:

“Az első helyezett,  Ollé Attila munkája minden szempontból megfelel az esszé műfajának,  mert kever irodalmi és dokumentáris elemeket, igyekszik érzelemre hatni, de nem a hatásvágy kedvéért. És nem dokumentarista, ami megint egy más műfaj. Az írás egyformán hat az észre és a szívre, és objektív igyekszik maradni.
A második és a harmadik helyezettek, Parti Margit és Bauer Izabella pályázatai egyaránt megható, nagyon szép írások, amik nem egészen felelnek meg az esszé műfajának, inkább irodalmi levelek, vagy irodalmi értékű visszaemlékezések, de tartalmuk alapján megérdemlik a helyezést.
Személy szerint gratulálok minden alkotónak, nagy öröm volt olvasni ezeket az anyagokat, és egészséges, örömteli jövőt kívánok nekik.”

 

A nyertes írásokat a szerzők beleegyezése után tesszük közzé.